Hoog gevoelig. Doen waar je blij van wordt!

Hoog gevoelig. Doen waar je blij van wordt

Wat zijn nou je talenten en kwaliteiten? Steeds meer stel ik deze vraag in mijn praktijk Spring! Kindcoaching en in mijn eigen leven. In de opleiding ‘Talentgedreven werken met kinderen’ van de Blij met mij! Academie legt Els Pronk uit dat een talent datgene is waar je goed in bent. Maar ook waar je blij van wordt. En het tweede vind ik enorm belangrijk.

“Waar word ik blij van? Wat lukt me goed? Waar krijg ik energie van? Waarmee vliegt de tijd, zonder dat ik er erg in heb?”
Het antwoord op deze vragen brengt je bij je talenten en kwaliteiten. Doen waar ik blij van word!

Hier word ik blij van
In mijn opleiding maakten we een talentenoverzicht.  Tijdens het maken kwam onder andere het (hoog) gevoelig zijn naar voren. Jaren terug was ik me vooral bewust van alle valkuilen van deze kwaliteit, maar nu ben ik er enorm dankbaar voor. Ook het plezier in schrijven, het talig zijn, kreeg een belangrijke plaats in mijn talentenoverzicht.

En dan ontvang ik een bericht van Kidsgemak. Of ik blogs wil schrijven over mijn ervaringen in het werken met kinderen. Ik mag mijn talenten inzetten en mijn expertise rondom (hoog) gevoelig zijn delen. Daar word ik heel blij van!

Wie ik ben

Logo Spring Kindcoaching

Mijn naam is Carla Pigmans-den Uijl. Moeder van twee meiden van 9 en 3 jaar oud. Al veertien jaar juf in het basisonderwijs. Dankzij mijn passie om met kinderen te werken, heb ik na bijscholing en studie mijn eigen praktijk Spring! Kindcoaching opgestart. Een praktijk waar je terecht kunt voor:

  • Kinder- en tieneryoga.

  • Training voor weerbaarheid en sociale vaardigheden ‘Jij in je kracht!’.

  • Individuele kindcoaching.

Ik help kinderen die rust en ontspanning in hoofd en lichaam willen. Kinderen die meer zelfvertrouwen willen voelen. Kinderen die zichzelf beter willen leren kennen. Kinderen die in een maatschappij waar zoveel prikkels op ze af komen en waarin zoveel van ze gevraagd wordt staande kunnen blijven.

Hoog gevoeligheid is een krachtige kwaliteit
Tijdens mijn jaren in het basisonderwijs dienden zich een paar levenslessen aan die niet makkelijk waren, maar die ik met beide handen heb aangepakt. Zo leerde ik mezelf kennen en mijn hoog gevoelig zijn ontdekken. Ook de geboorte van onze oudste dochter heeft er aan bijgedragen dat ik me meer ben gaan verdiepen in het gevoelig zijn. Het meer zien, ruiken, horen en voelen dan iemand anders. Het intens beleven, inleven en geraakt worden. En ook het overprikkeld raken, opbouwen van spanning, aanvoelen van sferen, moeite hebben met het aangeven van je grenzen, uit balans raken, vermoeidheid, zijn kenmerken van hoog gevoelig zijn die ik volop ervaar en ook zie bij kinderen en volwassenen om mij heen. Een prachtige kwaliteit met de daarbij behorende valkuilen.

Hoe ga je daar mee om? Hoe blijf je staande? Wat geeft je een goed gevoel en wat geeft je energie? Ontdekken waar je kracht ligt en waar je blij van wordt!

Hoog gevoeligheid en alles wat erbij hoort.
Graag vertel ik jullie in mijn komende blogs over deze enorm krachtige kwaliteit; hoog gevoeligheid. En alles wat erbij hoort. Tot de volgende blog!

 

Wil jij ook weten wat je talenten en kwaliteiten zijn? Zodat je jezelf nog beter leert kennen. En van daaruit de keuzes maakt die bij jou passen? Je bent van harte welkom voor het maken van een talentenoverzicht! Of maak zelf alvast een begin! Pak een leeg wit vel, schrijf je naam in het midden en stel jezelf de vragen uit de eerste alinea. En vraag door: Waarom word ik daar zo blij van? Waarom lukt me dat zo goed? Het blad vult zich vanzelf! Succes en bovenal veel plezier! www.springkindcoaching.nl

One thought on “Hoog gevoelig. Doen waar je blij van wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *