5 tips om je kind meer groenten te laten eten

5 tips om je kind meer groente te laten eten

5 tips om je kind meer groente te laten eten

Gruwelt jouw kind bij het zien van broccoli, bloemkool, witlof, boontjes of andere groenten?
Deze vijf tips maken het eten van groente net iets gemakkelijker en leuker ;-).

Tip 1. Gebruik je fantasie

Geef de groente eens een andere naam. Rode kool wordt ineens een rode appel. Of verzin een grappig verhaal rondom de groente. Humor helpt bij kinderen. En het maakt het ook voor jou als ouder leuker. Groente verstoppen door er een lekkere smoothie van te maken is ook zeker een aanrader.

Tip 2. Het oog wil ook wat

Presenteer de groente op een leuk bord, door bijvoorbeeld een smiley te maken. Of rijg de groente aan een prikker afgewisseld met iets wat je kleine uk lekker vindt. Als iets er leuker uitziet dan vinden kinderen het vaak ook een stuk lekkerder.

Tip 3. Kleine chefkock

Laat je kind gezellig meehelpen met koken. Kleine kinderen kunnen groente wassen of dingen aangeven. Zijn ze al iets ouder? Laat ze dan hun eigen groente snijden met een speciaal kindermes, en net als een echte chef in de pan roeren. Ze kunnen vast en zeker niet wachten om hun eigen bereide maaltijd op te eten.

Tomaat snijden met kindermes KiddiKutter

Tip 4. Jong geleerd = oud gedaan

Vanaf 4-6 maanden tot ongeveer twee jaar zijn kinderen erg nieuwsgierig naar nieuwe smaken en structuren. Maak daar gebruik van en biedt veel verschillende soorten groente aan. Je legt een mooie basis voor een heel smakelijk leven. En hou vooral vol! Denk niet na drie keer mijn kind lust het niet. Het kan soms wel tien keer duren voor je kind een ‘nieuwe groente’ lust.

Tip 5. Groente als snack

Vul je koelkast met wortels, snoeptomaatjes, komkommer en paprika. Prima groente voor tussendoor. Maar denk ook eens aan broccoli en bloemkool. Super gezond en prima rauw te eten.

Hoe heb jij je heerlijke eigenwijze peuter aangeleerd om meer groenten te eten?

Reageer door hieronder een reactie te plaatsen. Wie weet hebben we volgende maand een mooie top 10 lijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *